Si do ta financoni veturën tuaj të re? Me kredi apo Leasing?

Cfarë lloji të financimit ju paguani?

Nëse doni një makinë të re, duhet ta financoni atë. Kjo zakonisht ndodh përmes një lizingu, e cila ju lejon të përdorni makinën, ose një kredi për veturë, atëherë ju zotëroni automjetin. Gjeni këtu se cilat janë të mirat dhe të këqijat e dy financimeve. Ju dëshironi të blini një makinë sportive, një minivan apo veturën e parë? Për të financuar ëndrrën tuaj, ju mund të merrni një kredi për makinë ose të merrni atë me lizing. Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet? Bob Finance AG ju sqaron.

Avantazhet dhe disavantazhet e lizingut dhe kredisë për makinë në një shikim të vetëm.

Si për gjithçka në jetë, ka dy anë të medalës për kredi të makinave dhe lizing. Vendosni se çfarë ju përshtatet më shumë.

 • Auto Kredi

  • Ju jeni pronar i automjetit që nga fillimi
  • Në përgjithësi, më lirë se lizingu
  • Lejohet ta shitni në rast të problemeve financiare
  • Nuk ka detyrim ndaj sigurimit të shtrenjtë «Full-Kasko»
  • Norma më të larta interesi, pasi asnjë shumë parash nuk depozitohet paraprakisht
 • Lizingu

  • Ndryshimi i shpeshtë për makinë të re
  • Ratë e ulët mujore
  • Shitja e makinës nuk është e mundur
  • Sigurimi «Full - Kasko» i obliguar
  • Kosto shtesë nëse tejkalohet limiti i KM
  • Shërbimi duhet të jetë në garazhe të markës
  • Kostot shtesë në përfundim të parakohshëm

Kredi për veturë, apliko tani!

CHF 1 000
6 Monate

Coronavirus – was bedeutet das für Ihren Kredit? Sichern Sie sich und Ihre Liebsten gegen Kreditausfallrisiken ab. Informieren Sie sich jetzt!


Monatliche Rate*

Von 4,9%
179.10

Davon Kreditabsicherung: 10.10

Bis 9,9%
181.55

Davon Kreditabsicherung: 10.25

Alle Angaben in CHF

* Den genauen Zins und somit die Zinskosten können wir erst aufgrund Ihrer detaillierten Angaben im Kreditantrag ermitteln.

Kredia për veturë është pronë, lizingu është përfitim

Financoni blerjen e makinës tuaj duke marrë një kredi për veturë, sepse atëherë automjeti ju takon juve. Ju vendosni nëse e shisni, kur e shisni, poashtu dhe si e siguroni atë. Është e ndryshme kur jepet me qira. Nëse jepni me qira një makinë, është përgjegjësia e qiradhënësit. Ju mund ta përdorni atë. Ju paguani qiradhënësin një këst mujor. Nëse qiraja përfundon, ju mund të merrni makinën ose ta ktheni atë dhe të lidhni një kontratë për një automjet të ri.

A është Lizingu një alternative e lire e posedimit të një veture?

Jo. Me lizing, ju paguani shuma të vogla mujore, por automjeti nuk është nën pronësinë juaj. Ju vetëm mund ta përdorni atë. Kur lizing te përfundojë, ju mund ta ktheni makinën ose ta paguani pjesën e mbetur dhe vetëm at’herë, ju jeni pronar i saj. Tregtarët e makinave janë gjithashtu motivues të klientëve me buxhet të ulët për të marrë makinë me lizing. Mbani mend, Në kontratë lizingu, përfshihen shumë kosto që mund të shmangën me një kredi për veturë, siç është edhe sigurimi i shtrenjtë i obligueshëm ose servisimi i makinës vetëm në garazhe të markës - të dyja këto duhet të jenë për qiramarrësit.